שחזור מידעכיום, הסמארטפון של כל אחד מאיתנו, המחשב הנייד או הטאבלט, מאחסנים בתוכם בכמויות עצומות של מידע רב ערך. בין אם מדובר בתמונות, מיילים, רשימת אנשי קשר או הודעה חשובה,  אובדן, גניבה או הרס של מי מהמכשירים האלו עלולים להסתיים בהרס של לעסקים וכמובן לאנשים פרטיים.

הגם שישנן אפשרויות גיבוי מידע מגוונות כיום – בענן או בכונן חיצוני למשל, תאונות וטעויות אנוש קורות לאחראיים ביותר. בין אם זוהי כוס קפה שנשפכת בטעות על המחשב, הקלקה פזיזה על קישור אנונימי שמאפשר לווירוס לחדור למחשב, ובין אם זו תנועה פזיזה על המסך שמוחקת לצמיתות תמונה חשובה מהטלפון, תמיד חשוב להיות מוכנים למצב בו גם הגיבוי נכשל ויש צורך בשחזור המידע מאפס.

מתי צריך לשחזר מידע?

לעתים ניתן לשחזר את המידע באופן עצמאי – למשל, אם מחקנו תמונה מהטלפון החכם או מהמחשב בטעות, ניתן להיכנס לסל המחזור ולשחזר ממנו את התמונה (במידה ולא מחקנו אותה ממנו קודם לכן לצמיתות). אולם, הצורך בשחזור מידע בידי מומחים מתעורר כאשר המידע שאנו מאחסנים על המכשירים החכמים שברשותנו, הופך ללא זמין לנו לחלוטין מסיבה כלשהי. 

תהליך השחזור מתמקד בחילוץ הנתונים שהפכו לבלתי זמינים ממדיית האחסון – כונן קשיח, דיסק און קי, כרטיסי זיכרון, מחשבים, טלפונים ניידים, שרתים, דיסקים וכן דיסק SSD. כאשר הנזק שנגרם למכשיר הוא פיזי, בדרך כלל יש להחליף את החלקים הפגומים בחלקי חילוף, וזאת במטרה להפעיל את הכונן (החלק במכשיר בו מאוחסן המידע) במעבדה וכך לקרוא את הנתונים.

מרבית האנשים מבקשים שלא לתקן את הדיסק (מכיל בתוכו את הכונן) בשלמותו כדי לקרוא את המידע מהכונן, אלא רק לשחזר את המידע שאבד וזאת על ידי מכשור מיוחד. בפועל לא ניתן לעשות זאת, שכן מכשור שכזה לא קיים בשוק ולכן אין ברירה אלא להחליף או לתקן את החלקים שנפגמו.

על כל מקרה, במידה והפגיעה במכשיר הביאה לכך שהמידע נמחק לחלוטין מהדיסק הקשיח, לא ניתן יהיה לשחזר אותו. זאת מכיוון שמדובר בפגיעה ישירה במידע הדיגיטלי עצמו.

סוגי תקלות/אבטחת מידע למכשירים ניידים

ניתן לחלק את התקלות הנגרמות למכשירים אלקטרוניים לשני סוגים. הראשון הוא תקלות מכניות – כלומר, תקלות פיזיות נראות לעין כמו סוללה פגומה, קצר חשמלי ברכיבים הפנימיים של המכשיר, שלרוב נגרמות כתוצאה מנפילת המכשיר, שריפה, לחות, או טביעת המכשיר במים או נוזל אחר. במצבים כאלו יש בדרך כלל להחליף את החלקים התקולים במכשיר בחלקי חילוף על מנת לשחזר את המידע.

הסוג השני של תקלות הוא תקלות לוגיות. תקלות שכאלו אינן נראות לעין, כך שלמרות שהמכשיר עצמו נראה תקין, המידע שמאוחסן בו לא זמין לבעליו. יש לכך מגוון סיבות – וירוס שתקף את המכשיר ומונע את הפעלתו, עדכוני גרסה שכשלו, תיקיות קבצים שנמחקו בטעות או כשל בקבצים עצמם.

כיצד לבחור מעבדה שתשחזר עבורנו מידע?

שחזור המידע מכל מכשיר אלקטרוני הוא עסק עדין ורגיש, שמצריך מיומנות רבה. עבודה לא טובה עלולה להביא להפסד כספי וכישלון בשחזור המידע במקרה הטוב, ואף להרס המידע לצמיתות  במקרה הרע. לכן, חשוב מאוד לבחור במעבדת שחזור מידע מקצועית ויסודית, בעלת ניסיון בתחום.

חברתCyberupבעלת ניסיון רב שנים בשחזור מידע ממגוון מכשירים אלקטרוניים. העובדים שלנו מומחים בנושא, ומספקים עבודה מקצועית שידועה באחוזי הצלחתה הגבוהים. אנו פועלים על פי כל תקני האיכות והבטיחות הקיימים בשוק, ומבטיחים לכם שחזור איכותי של המידע שאבד לכם. לייעוץ ומידע נוסף, אנא צרו איתנו קשר בטלפון 02-6799852.